A piacon sikeres innováció nem könnyű

Posted by:

Ha könnyű lenne, mindenkinek mindig sikerülne!

A sikeres innovációk sora már nem csak álom, ha egy megfelelő, cégre szabott rendszerrel kézben tartjuk az innovációra fordított időt, pénzt, energiát, és követjük a fejlesztések célorientált haladását.

A sikeres innováció nem néhány trükkön múlik, és nem is egy próba-szerencse folyamat és nem is lehet ad-hoc alkalmazni. Az innováció – egész pontosan szólva: A PROFITOT TERMELŐ innováció, bizonytalan dolog. Pénzt, időt és energiát igényel. Ezért sok céget elrémiszt és el se kezdi saját innovációs folyamatok kialakítását. Pedig pont ez az, ami rengeteget spórol!

Design thinking, Fail fast – fail cheap, LEAN-, AGILE-, Stage-gate-, innováció, vagy hívjuk bárminek az alkalmazott keretrendszert, mind egy célt szolgálnak,

hogy a legkorábban és minél biztosabban meg tudják becsülni egy fejlesztés piaci sikerességét, illetve a lehető leghamarabb meg tudják mondani, mikor kell abbahagyni.

Így a lehető legkevesebb erőforrást áldozzák egy-egy sikertelen fejlesztésre.

PROFITOT TERMELŐ INNOVÁCIÓ költséges, kockázatos, sokszor sikertelen. Az adott cég képességeihez és lehetőségeihez illeszkedő innováció kialakítása körültekintést és tapasztalatot igényló feladat. Egy új innovációs folyamat kialakítása megváltoztatja a cég működésének alapjait. Megváltoztatja az üzleti modellt, megváltozik a vállalati kultúra, a mód, ahogy a munkatársak a munkájukat végzik, ahogy a munkáról és a beosztottakról gondolkodnak.

Egy cégben bármilyen változást végrehajtani önmagában is nehéz feladat, nemhogy egy új gondolkodásmódot igénylő rendszert bevezetni.

A piacon is sikeres innovatív termékeket / szolgáltatásokat létrehozó cégek rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél hamarabb és minél biztosabban meg tudják becsülni egy fejlesztés piaci sikerességét. Mindeközben az innovációra szánt erőforrások lehető leghatékonyabb felhasználására törekednek.

0

A szerző:

Szervezetfejlesztés, Innováció-menedzsment és KKV-k innovációs képességének fejlesztése 2003 óta.
  Kapcsolódó bejegyzések
  • No related posts found.
UA-90541083-1